Carousel Slider

CWB Winnipeg Downtown

Location: Winnipeg, MB, Canada
Status: Design

Located prominently in the heart of Winnipeg's downtown, this design intervention posits a reconfiguration of CWB's corporate office for its Manitoba operations. The second floor's boardroom, common area, and circulation area have been re-designed to enhance the overall form and functionality of the existing office space.

The driving concept involves visually opening up the main boardroom and common area, and in doing so, eliminating spatial and circulation inefficiencies, increasing the feeling of spaciousness throughout the floor, and allowing natural sunlight light to infiltrate deep into areas which were previously dark and uninviting. New sight lines are created through the floor by introducing transparent partitions around the central rooms, by eliminating the elevator lobby partitions, and by relocating existing storage areas to behind the boardroom.